Home

Den norske maleren Johan Christian Castberg portretterte Ava Gardner, Sophia Loren og Herbert von Karajan, og var nabo av Charlie Chaplin i Sveits. Fra å ha vært en av Europas fremste sosietetsmalere, er han i dag glemt.

Da Castberg døde 77 år gammel i november 1988, kunne Dagbladets legendariske gullpenn Arne Hestenes oppsummere Castbergs liv på følgende måte:

”Med sin kostbare palett portrett-forynget Castberg vesentlig prinsesser, hertuginner, finans-tycooner, perlebehengte fruer til ambassadører og stor-politikere. (…) Rundt omkring i bedrestilte Oslo-hjem henger flere portretter signert Castberg.”

I Norge og Oslo hadde han gjort seg bemerket som en dandy, en kvinnebedårer, som en livsnyter og en beleven herre på byen. De to-tre måneder av året han oppholdt seg i Norge, ble gjerne tilbrakt på gamle Hotell Nobel på Karl Johan, hvor han tok imot sine mange kunder.

(…)

Les hele artikklen i siste nummer av Magasinet Kunst.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s