Home

Se supergruppen SUNN SKEPSIS backe Gry Jannicke Jarlum på Trygdekontoret.

2011 sto i det alternatives tegn. Debatt om og kritikk av alternativ bevegelsen har preget året som har gått.

Og det har skapt scener som dette:

Ubeskjedent vil jeg trekke frem at den første kritiske teksten i 2011 om det alternative Norge ble skrevet av undertegnende. Den het «Statsstøttet kvakksalveri» og sto på trykk i Klassekampen 2 mars. Den 25 februar hadde jeg den etterhvet så famøse kronikken «Hva blir det neste?» om Ari og Märtha Louise Behn i VG.

3 mars arrangerte Det Norske Videnskaps-akademi et seminar om alternativ medisin.

Samme uke lanserte Human Etisk-Forund kampanjen for kritisk tenkning, kalt Ingen liker og bli lurt. Kampanjen ble sparket i gang av Jørgen Skavlans mye delte kronikk i Aftenposten. Men mest oppmerksomhet fikk kanskje James Randis besøk til Norge.

Siden gikk det slag i slag, og til og med den store alternativ messen på Lillestrøm la om profilen. I 2011 var det ikke Märtha Louise Behns meditative vekkelsesmøter som skulle trekke folk, men en seminarrekke om alternativ behandling i offentlig helsevesen.

Alternativ-året 2011 ble toppet med Thomas Seltzers Trygdekontoret på NRK, som lagde en alternativ spessial med lege og skeptiker Jørgen Skavlan, syden-mann og healer Charter-Svein, advokat og steiner-mann Cato Schiøtz og prinsesse-svigermor, healer og krystall-arbeider Marianne Solberg Behn. Programmet ble toppet med en legedarisk opptreden av supergruppen SUNN SKEPSIS, satt sammen for anledningen, for å backe UFO-svake-mennesker-Gry Jannicke Jarlum.

Bandet besto av:

Bjarte Tjøstheim: Trommer

Erik Lundesgaard: Gitar

Ole-Martin Ihle: Bass

Thomas Hylland-Eriksen: Sax

og

Marianne Pentha og Rikke Normann som korister.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s