Home

Mandag 2 mai 2011 arrangerte jeg en debatt i samarbeid med Human Etisk Forbund. Se bilder og les referat.

Debatten var en del av deres kampanje for kritisk tenkning Ingen liker og bli lurt . Wergeland-salen var fylt til raden med interesserte tilhørere.

På 2000-tallet har fokuset på det alternative generelt og alternativ medisin spesielt tatt helt av. Det er en sterk trend i vår tid.

I 2003 vedtok Stortinget en ny lov om alternativ medisin, som erstattet den sovende kvakksalverloven fra 1930-årene. I praksis innebar dette et frislipp av alternativ behandling både i og utenfor norsk helsevesen. Lovens logikk var at siden mange opplever å få hjelp av alternativ medisin, trengte man et lovverk som tok utgangspunkt i pasientens frihet til selv og velge behandling uavhengig av dokumentert effekt eller ikke. Med dette som bakgrunn inviterte vi til debatt på Litteraturhuset med tema:

Trenger vi alternativ medisin?

I panelet satt lege, homeopat og akupunktør Bernt Rognlien, homeopat Andreas N. Bjørndal, lege, professor i medisin og tidligere dekan ved det medisinske fakultet i Oslo, Stein A. Evensen og lege Jørgen Skavlan. Undertegnede var ordstyrer.

Les referat av Fritanke her.

Se debatten i sin helhet nedenfor.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s