Home

Den beste forebygging av kriminalitet er flere politifolk i gatene.

Av Erik Lundesgaard

Gamle Oslo Høyre

Så har det skjedd igjen. I helgen ble fire kvinner overfallsvoldtatt i Oslo. Det grøsser nedover ryggen på meg når jeg leser om slike hendelser. En overfallsvoldtekt er noe av den verste kriminalitet man kan utføre i Norge, uten å ta livet av noen. Det opprører meg sterkt at våre kvinner ikke kan gå trygt i Oslos gater. Vi trenger flere politifolk i gatene, for å øke tryggheten.

Oslo og min egen bydel, Gamle Oslo, er i norsk sammenheng i en særstilling, fordi det er her svært mye av gatekriminaliteten i Oslo skjer, og det er også i denne bydelen flere av overfallvoldtektene har skjedd de siste årene. I 2007, 2008 og 2009 ble det anmeldt 41 overfallsvoldtekter i Oslo.

I følge stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland Politikammer er politiets viktigste oppgave å forebygge kriminalitet, fordi når kriminaliteten først skjer er omkostningene enorme. Man kan knapt forestille seg hvor enorme de menneskelige kostnadene er for en kvinne som blir overfallsvoldtatt. I tillegg kommer utgiftene slike hendelser påfører politi, påtålemyndighet, rehabilitering med mer.

Samfunnet og enkeltindividet vil trolig aldri kunne hundre prosent verne seg mot kriminelle handlinger, men vi kan gjøre mye for øke å tryggheten i våre lokalsamfunn. En overfallsvoldtekt er en for mye, og behovet for økt tryggehet i Oslos gater er stort.

Den beste forebygging av kriminalitet i Oslo er flere politifolk i gatene. En ekstrabevilgning til Oslo Politiet på eksempelvis 100 millioner øremerket til flere politifolk vil gi oss det nærpolitiet vi trenger i Oslo. Justisminister Knut Storberget har verktøyene i sin verktøykasse. Spørsmålet er om han vil vise handlekraft og gi Oslos innbyggere større trygghet med gi flere av de ny utdannete politifolkene jobb i Oslos gater?

Innlegg i Aften, 12 april, 2011.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s