Home

Nestleder i Norsk Homøopatisk pasientforening, Thore Aalberg, mener jeg i min kritikk av alternativ medisin dokumenterer min uvitenhet. Det er positivt feil.

Av Erik Lundesgaard Statsviter og høyremann

Nestleder i Norsk Homøopatisk pasientforening, Thore Aalberg, mener jeg i min kritikk av alternativ medisin dokumenterer min uvitenhet. Det er positivt feil, for Aalberg dokumenterer (21.3) sin egen manipulasjon av vitenskaplige fakta.

Aalberg skriver: ”Når Lundesgaard forklarer alternativ medisin med placebo dokumenterer han sin uvitenhet. Hvordan forklarer Lundesgaard at dyr, babyer og bevisstløse responderer positivt på homøopati?” For avvise denne påstanden er det nok å vise til veterinær Lisbeth Hektoren ved Norges Veterinærhøgskole sin forskning om homøopati på dyr. Hektoren har vitenskaplig dokumentert at homøopati har ingen effekt på dyr.

”Vaskiner er ikke vitenskaplig utprøvd på barn. Ingen kan med bakgrunn i forskning si om uvaksinerte barn er mer utsatt enn vaksinerte. Heller ikke om, og eventuelt hvor lenge vaksinen gir immunitet”, fortsetter Aalberg. Det er riktig at man ikke si med sikkerhet hvor treffsikker en vaksine er. Men vaksinering er alltid en avveining mellom virkning og bivirkninger, og for godkjenning kreves grundige tester. Aalberg har imidlertid ingen grunn til å underkjenne vaksiner på generelt grunnlag, da eksemplevis vaksiner mot kopper, polio og difteri er blant legevitenskapens største suksesser.

Aalberg påstår videre at barn har ”fått bl.a ADHD, austisme, eksem eller astma etter å ha blitt vaksinert.” Dette er en alvorlig påstand uten belegg i virkeligheten. Det er ikke påvist sammenhenger mellom vaksiner og disse diagnosene, og artikkelen av Andrew Wakefield som beskrev sammenhengen mellom autisme og vaksine, er grundig tilbakevist og avslørt som forskningsjuks. Jeg finner det skremmende at sentrale alternativbehandlere forfekter slike konspiratoriske holdninger til legevitenskapen og helsemyndigheter.

Debattinnlegg i VG 26 mars, 2011.

One thought on “Homøopatens konspirasjonsteorier

  1. Kun en liten «rettelse»?
    «Men vaksinering er alltid en avveining mellom virkning og bivirkninger, og for godkjenning kreves grundige tester.»

    Kan du dokumentere siste delen av din settning? Det er da overtydelig bevisst at de siste svineinfluensa vaksiner, overhodet ikke har vært teste før de nesten ble påtvunget befolkningen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s