Home

Få en smakebit av et nytt teaterstykke jeg jobber med, som skal ta et oppgjør med det overfladiske i vår tid.

Av Erik Lundesgaard

Statsviter (og nesten dramatiker)

Fredag hadde jeg denne kronikken om prinsessen og Ari Behn i VG.

Jeg mener kritikken er berettiget og noenlunde vel begrunnet. Det mente imidlertid ikke Ari Behn, for på fredag ringte han meg for å si meg hva han synes.

Sett i ettertid synes jeg at han ringte meg er ganske utrolig.  Jeg oppfatter det  som et forsøk på å kontrollere meg og mine meninger, og i så måte et klassisk forsøk på hersketeknikker. Det er et overtramp i et demokrati, spesielt fra en mann som selv lever (til dels godt også) av ytringsfriheten.

Jeg har ikke samtalen på teip, men den inspirerte meg til å skrive et teaterstykke.
Jeg er sterk tilhenger av kunstnerisk frihet, og kaller derfor stykket for «Hoff-dialogen – et oppgjør med overfladiske i vår tid.» Kanskje dette kan bli til en oppsetning jeg kan selge til et norsk distriktsteater? Vi får se hvor langt min kreativitet strekker.

Dialogen er i likhet med all sann kunst inspirert av virkelige hendelser. Dette er en  historie jeg kunne fortalt rundt leirbålet sammen med gutta etter en lang tur i skog og fjell. Slitne skulle vi komme frem, vi skulle tenne bål, og for å få motet tilbake skulle jeg fortelle min røverhistorie, kjent som Hoff-dialogen. Ja.

Det er mitt håp at dialogen kan endre virkeligheten.

Ja, kjære Ari, kan du ikke bare gi oss en pause. Vi orker ikke mer av tullet ditt og mer alvorlig: det tullballet kona di driver med i kongerikets navn. Kan du ikke bare innrømme at du er svært selvsentrert? Men du er jo en veldig fin fyr da, for jeg har jo truffet deg ved to anledninger. Eller som du ville kalt det «å ta vare på meg». Du skal uansett vite at jeg liker deg uansett, men av og til så må man si i fra. Frisk pust blir fort til dårlig ånde som det heter i det gamle ordspårket, eller jeg husker ikke helt hvordan det gitt. Anyway, fortsett festen, for hver dag er jo en fest og du er et smykke. Men det kan kanskje være en idé å feste med litt lavere stryke, for saken er jo den at du ikke er en «irriterende fyr fra Moss», men snarere ikke har så godt gangsyn. Da må du tåle å bli kritisert og også at folk spøker på din bekostning. Stikker du hodet frem, må du tåle steken, lzm. Men takk for at du er inspirator for meg. Nok om det.

Om du er en spirende skuespiller må du gjerne fremføre dialogen i ditt hjem eller offentlig, så lenge jeg krediteres. Dette kan kanskje være en fin tekst å bruke som utgangspunkt for å søke seg til teaterhøyskolen. Her er den i hvert fall:

Hoff-dialogen – et oppgjør med et overfladiske i vår tid

En ettermiddag en kald februardag i året 2011. Kronikkskribenten tar telefonen med en oppringning fra et ukjent nummer. Han står i en elegant innredet stue. Det er et vakkert rom med høyt under taket. En bokhylle som går fra gulv til tak. På veggene henger det store oljemalerier med portretter av fjerne og nære slektninger. Kronikkskribenten er drapert i vakre stoffer. Det er visst en skjorte fra Gant. Maleriene på veggene er som minner fra en forgangen tid, som et bilde på det som en gang var, men på samme tid er de en påminnelse på hva som vil komme. Det overfladiske i vår tid.

Kronikkskribenten: Hallo.

I andre enden: Jasså, så du driver og skriver om meg i avisen.

Kronikkskribenten: Hvem er det jeg snakker med?

I andre enden: Jasså, så du driver og skriver om meg i avisen.

Kronikkskribenten: Hvem er det jeg snakker med?

I andre enden: Du vet godt hvem det er.

Kronikkskribenten: Ikke fortell meg at det er den jeg tror det er.

Hoff-narren: Jo, det er det selvfølgelig.

Kronikkskribenten: Hvorfor i all verden ringer du til meg?

Hoff-narren: Du synes kanskje du er morsom nå, eller? Har du sett det teaterstykke mitt?

Kronikkskribenten: Ja, jeg synes jeg er morsom. Stykket ditt er det vel ingen som har sett ennå, men du har snakket om det på TV.

Hoff-narren: Hvorfor skriver du om det da? Jeg kan si deg følgende: Det stykket settes opp på et aldeles utmerket distriktsteater.

Kronikkskribenten: Javel.

Hoff-narren: Har du tenkt til å se det? Jeg inviterer deg til å komme å se det.

Kronikkskribenten: Takk for det, men bare hvis du betaler reise og opphold for meg.

Hoff-narren: Hvorfor skriver du dette da? Også at jeg skal bruke skjult kamera på kona mi!!! Fysj!

Kronikkskribenten: Ja, jeg innrømmer det gladelig. Jeg bruker deg for å kritisere kona di og det hun driver med. Jeg trengte en hook for å selge saken, og du vet like godt som meg hvordan mediene funker. Sånn er det nå en gang.

Hoff-narren: Du trengte en hook! Fy fanken! Jeg er utrolig skuffet over deg!

Kronikkskribenten: Javel, det bryr jeg meg ikke om. Sorry.

Hoff-narren: Også jeg som tok meg av deg!

Kronikkskribenten: Tok deg av meg!!! Unnskyld meg, jeg har truffet deg to ganger de siste ti årene. Det er ikke å ta seg av noen.

Hoff-narren: Og jeg som har truffet moren din….

Kronikkskribenten: Hva har det med saken å gjøre. Ikke bland moren min inn i denne saken! Hun har ingenting med dette å gjøre.

Hoff-narren: Jeg hadde ventet mer av deg.

Kronikkskribenten: Javel.

Hoff-narren: Da jeg traff deg for nesten ti år siden og tok deg inn i varmen, vet du hvorfor jeg gjorde det? Jo, for jeg synes du var sulten. Det interesserte meg. Også nå dette!

Kronikkskribenten: Er det la seg intervjue av meg å «ta noen inn i varmen»? Unnskyld meg. Det er det ikke. Jeg har stått ute i kulden, mens du har reist verden rundt og hygget deg i varmen.

Hoff-narren: Jeg trodde du var en bedre mann enn dette.

Kronikkskribenten: Javel. Jeg driter i hva du mener. Saken er at dette ikke handler om deg. Det handler om kona di og det alternative og det synes jeg ikke er noe kult. Det er min rett å mene og skrive det.

Hoff-narren: Stillhet

Kronikkskribenten: Jeg skjønner ikke hvorfor du i det hele tatt ringer meg? Hva faen vil du med dette? At vi har denne samtalen er absurd.

Hoff-narren: Stillhet

Kronikkskribenten: At du ringer meg endrer ingenting. Jeg står for hvert bidige ord i den kronikken uavhengig om du liker det eller ikke. Jeg innrømmer det gladelig: Jeg trengte en hook og brukte deg. Sånn er det. Kjipt det, men sånn er det mediene funker. Det vet du.

Hoff-narren: Men….

Kronikkskribenten: Nå tror jeg denne samtalen er over. Ha det.

Klikk.

Samtalen avsluttes, og kronikkskribenten kjenner raseriet og euforien komme. Han må ut. Ut og gå. Trenger luft. Han trenger luft for å ta et oppgjør med det overfladiske i vår tid. Han setter seg på en café tar opp fjærpennen fra vesken og bestemmer seg for å skrive et teaterstykke om det overfladiske i vår tid.

Teppefall.

54 thoughts on “Hoff-dialogen – et oppgjør med det overfladiske i vår tid

 1. Herlig! Her kommer trollet ut i solen og sprekker så til de grader.
  Flaut og pinlig av Ari.

  Takk Erik for at du står på barrikadene og snakker om elefanten i rommet.

 2. Genialt, ler så jeg skriker! Helt stuerent at Prinsessen (som hun markedfører seg som) driver med sitt, men når hun fremstår som en ambassadør for Norge blir det helt feil, og hun selger bøker til royalister i utlandet vel vitende om at det er pga prinsessetittelen oppmerksomheten kommer, ingen hadde brydd seg døyten (og de hadde heller ikke tjent penger) om Samnøy og en vilkårlig norsk kvinne hadde produsert det samme.

  Endelig en mann som tør å si litt ifra, jeg skal se etter deg på valglisten til høsten!

 3. Märtha fortjener kritikk. Hvis vi ikke skal være venner med verdenssamfunnet skal vi hvert fall ikke være venn med svindlerprinsessen.

 4. Ja ja Erik, der fikk du dine 15 minutter med berømmelse. Nyt det i kveld. For i morgen er det over.

  Synes dessuten ikke du fremstår som særlig seriøs selv.

 5. Fantastisk:
  1. Fantastisk kronikk.
  2. Fantastisk måte å håndtere apekatten Ari på når han ringer deg.

  Ari Behn klarer jeg ikke ta seriøst, men er så ekstremt enig med deg i det du skriver om Martha Louise og hennes alternative ablegøyer. Hun gjør at lettlurte folk tror at alt kan ordne seg, og – som du skriver – legitimerer noe som aldri burde vært legitimert.
  Har selv dekt en konferanse der slikt tøv blir tatt opp, og satt med munnen nede på knærne etterpå. Og ALLE som var der trodde jo på det her tøvet, mens jeg knapt klarte å skrive en artikkel som så seriøs ut i etterkant. Nei, hjelpes…

  Godt du prøved å få i gang debatt rundt dette, og håper det som står på VG nå skaper en debatt – med apekatten i spissen. Han har jo hatt det for (u)vane å ikke klare å legge lokk på ting. Stå på!

 6. Hmm. Du er en merkelig skrue. Jeg er ikke stor fan av Ari Behn selv, men kan forstå at han blir forbanna på den kronikken du skrev. Hvem er du til og dømme hva folk skal tro på og jobbe med ? Er du et allmektig menneske eller no ? Hva heter din kone. Jeg vil gjerne skrive en kronikk om henne. Får jeg lov ? Eller lov bryr ikke du deg om, så lenge du kan skrive dritt om hvem du vil. Morsomt at vi har anti mobbe kampanjer, så sitter du der og mobber selv. Skryter av universitets utdannelse. Alle kan skaffe seg det i Norge. At du er utdanna ved universitet eller høgskole gjør deg ikke til en geni på alle felt eller noen for den skyld. Jeg tror mer på å lære ved og feile. Du burde skamme deg for å skrive disse kronikkene som faktisk er ren mobbing. Skikkelig forbilde du da storegutt ! Ellers må jeg si at jeg synes du skriver ganske bra og det er interresant lesning ! Men nei til mobbing og husk anti mobbe kampanjer. Du burde følge dem opp.

  • Dan: Dette er ikke mobbing. Det er kritikk. Behn og prinsessen er offentlige personer, som utaler seg om de mest merkverdige ting. Det må de tåle både å gjort narr av og kritisert for.

 7. Dette virker veldig tynt. Merkelig at i en telefonsamtale der du blir regelrett overrumplet, og som du senere gjengir (helt nøyaktig!) så kommer du desidert best ut av samtalen i ettertid. Det er nesten så man skulle tro at du har pyntet på den for å få Ari Behn til å virke enda verre og deg til å virke som den ultimate journalist martyr.

  Ikke veldig mye kredibilitet, mener nå jeg. Hvem som helst kan påstå at han har hatt en fantastisk samtale med en eller annen kjendis der man virkelig fortalte de hvor skapet skulle stå, hvis motpartens normale respons er «ingen kommentar» uansett, da er det jo fritt fram for sånne som deg da!

  Dessuten virker du fornærmet og oppgitt over at noen andre (de du faktisk skriver om til og med) reagerer på kronikken din, akkurat som om du skriver bare for å få «uttrykt følelsene dine, og det du egentlig mener», men ikke forventer noen form for feedback i det hele tatt. Og når du lar deg intervjue av avisen, så presterer du å si at han i alle fall kunne svart via ett debattinnlegg! Akkurat som om du har en slags illusjon om at jo, via debattinnlegg, slik skal galante herremenn duellere!

  Herregud mann, du fornærmer noen i en riksdekkende avis, og denne noen er ikke akkurat kjent for å ikke ta til tiltale, og i ettertid er du så forskrekket over å bli satt på plass? Jeg har absolutt null tiltro til denne «nøyaktige» samtalen du har «gjengitt» her på bloggen, men jeg kan til en viss grad tro at han faktisk ringte. Men samtalen forespeilte seg neppe som dette, for her sliper du alt for billig unna, og det ender bare opp med at du ser enda bedre ut, og Ari enda verre ut.

  • Faktisk er samtalen gjengitt ganske nøyaktig. Skrev den ned umiddelbart. Det er greit at Behn ringer meg, men da må han komme med andre argumenter enn at han «har tatt for på meg». Å møte noen to ganger i løpet av ti år er ikke å ta vare på noen. Mer viktig: Behn og prinsessen må tåle at folk kritiserer og er uenig med dem. Det virker ikke som om Ari tåler det.

 8. Jøss ! Det står verre til med gangsynet i de royale korridorer enn jeg allerede fryktet. Det er på høy tid å bringe inn litt tyngre skyts i dette hokuspokus landskapet.

  Hvis ditt teaterstykke blir oppført skal jeg gjøre mitt ytterste for å kunne bivåne premieren.

 9. Haha,,, jeg synes du gjør en kjempejobb og er imponert over at du har skremt trollet ut av fjellet. Det mest forunderlige for meg er likevel at Kongen tillater at dette tøvet til Behn og kona hans får fortsette. Det virker som at den eneste i den familien som har forståelse for hva det vil si å være kongelig er Prinsesse Ragnhild. Hvis en først skal ha Kongehus så får de pinadø være kongelige også. En må lure på om gangsynet til Kong Harald er totalt fraværende. Kanskje det vi ser er begynnelsen på slutten? Det må være lov å håpe, for det vi opplever nå er ikke Norge tjent med.

 10. Jeg har vel aldri hatt så stor sans for personen Ari, det skal jeg innrømme. Han har en karisma som jeg ikke «fikser» helt, men når det er sagt så støtter jeg ham 100% i dette tilfellet. Jeg leste dialogen du referer i denne bloggen og kjenner jeg blir både sint og flau på dine vegne. Du fremstår som en arrogant og hoven blei som gjerne valser over lik for å få spalteplass i et av landets mest skitne tabloidaviser. Hadde du hatt noe som helst ære og stolthet igjen, burde du vasket hendene dine! Du faller fullstendig igjennom i din higen etter spalteplass, når du bruker det slitte argumentet om ytringsfrihet og demokrati i en sak som dette. Du glemmer gentlemanskoden, vær-varsom-plakaten og generell høflighet, til fordel for ditt ego.

  Jeg skal gi deg kreditt for å gjengi samtalen og være ærlig. Det er kanskje det eneste jeg respekterer deg for (i denne saken). Men når det er sagt, så betviler jeg sterkt at du har hatt annet i tankene enn at du mener at din respons og dine argumenter er gode og hardtslående. Derfor legger du dialogen ut her, i den tro at vi andre skal synes du er både flink, tøff og modig.

  Synd å bruke opp en statsviters kompetanse på tull som dette. La nå Märtha få tro på det hun selv vil, og la Ari være som han er… og bruk tiden og kompetansen din på noe viktigere og mer interessant enn dette…

 11. Etter å ha lest artikkelen din om Märtha har jeg stor forståelse for at Ari reagerer som han gjør; og det er heller ikke det minste rart at han lar seg forarge over det du kommer med.
  Jeg syns i grunnen det er underlig at en såpass belest mann som deg likevel er så fanget i et naturvitenskaplig syn på verden. På 1700-tallet ble fornuftens og rasjonalitetens fane båret frem som det store sannhetsmanifest, men når vi nå har beveget oss godt inn i det 21.århundre er de fleste – også de av akademisk legning – tilbøyelig til å se at virkeligheten også er mer enn rasjonalitet og fornuft. Hva er det som gjør at du henger igjen i fortiden? At du karakteriserer det Ari og Märtha driver med som mer eller mindre humbug, vitner om en begrenset horisont, til tross for all kunnskap du har høstet i ditt unge liv. Det er forståelig og sikkert menneskelig å være skeptisk til det man ikkje kjenner så godt til, men å argumentere som om du satt på sannheten blir bare pinlig avslørende…

  • Om det de bedriver med ikke er humbug, ja hva skal vi kalle det da?

   Har selv hatt åndelige opplevelser i India.
   Men så langt ute på viddene som engleskoler og lysfontener og som Martha og Ari bedriver med, får en bare til å flire…

   Hvorfor drikker Jeppe?

 12. Kronikken din er den viktigaste på fleire år med omsyn til debatten kring Kongehuset, men også den gryande alternativbølga som tilsideset fornuft og vitskapstru.

 13. Synes reaksjonen til Ari er helt ok, ja den som stikker hode frem må regne med at det kommer reaksjoner, dette gjelder også for kronikkforfatteren.

  Jeg er glad vi har personer som Ari, han trår utenfor der vi andre velger den trygge A4 modellen.
  Uten sammenlikning, men hvordan ville Munch vært omtalt etter dagens mediabilde.

 14. Hva i helvete? Hvis du gjengir den telefonsamtalen korrekt, så kan jeg ikke annet enn å lure på om Ari Behn er riktig vel bevart! Det har jeg for øvrig lurt på en stund. Hehe. Stå på. Nå skal jeg lese kronikken din 🙂

 15. Dette blir vel litt sutrete. Ari har vel ikke prøvd å kontrollere deg? Han har ringt deg opp og skjelt deg ut. Det er noe annet. Og det har jeg en viss forståelse for, siden du kritiserer et teaterstykke du ikke har sett. «Jeg innrømmer det gladelig: Jeg trengte en hook og brukte deg. Sånn er det. Kjipt det, men sånn er det mediene funker. » Da må du vel tåle at han ringer deg opp og kjefter deg huden full. Som du selv sier, «Stikker du hodet frem, må du tåle steken, lzm».

 16. SUPERT!!! Endelig noen som tør i dette tilfelle deg og si akuratt det du mener – og endelig så viser noen i dette tilfelle deg hvor dum Ari egentlig er!!

 17. Jeg bifaller alle som tør å være seg selv, det er ikke det det er snakk om her. Hovedproblemet ligger i måten Märtha markedsfører seg selv, hun bruker kongehuset for alt det det er verdt, og er en profesjonell aktør med egen økonomisk vinning som mål. Ingen kan komme og si at engler eller demoner er mer galt enn bingo og fredagskaffe i anonymitetens tegn, men det er måten det gjøres på som bør reageres på. INGEN hadde gitt Engleskolen særlig oppmerksomhet om det ikke var Prinsessen som stod bak, og det vet nok Märtha selv også. Ari Behn må bare sitte i skrivestuen sin og skrive flere selvtitulerte mesterverk og sprade med fjærene i media når han vil, ingen som nekter han det, og i en ellers kjedelig verden med kjedelige mennesker er han sin egen lille fontene. Men; man kan unektelige ikke fravike fra det faktum at Lundesgaard har et veldig godt poeng, og på stående fot synes jeg han takler herr Behn meget bra, jeg skulle veldig gjerne likt å se de to i debatt live i beste sendetid!

  Heia Lundesgaard, du har iallefall min stemme!

 18. Dette blir for billig og enkelt. Kronikken din var dårlig. Det er ikke morsomt å kritisere Märtha og Ari lenger. Det gikk an for 10 år siden. Nå blir det å koke opp gammel grøt… Bryr folk i Norge seg egentlig om de kongelige tror på engler eller demoner? Det er faktisk verre at kongefamilien gjennom grunnloven skal tro på Gud og Kristendom og representere «statskirken», som nesten ingen tror på lenger…

 19. Ps Din neste artikkel bør hete – Hvor hadde Ari vært i dag uten Märtha?
  Og hvor hadde Märtha vært uten prinsessetittelen?

 20. Populistisk og spekulativ kronikk, og så blir ‘kritikeren’ sur for å ha blitt kritisert!
  At du ikke likte argumentene til Ari ganske irrelevant, Ari likte vel heller ikke kritikken av sin kone…

 21. Synes hele denne historien er rimelig latterlig, på bekostning av kronikkens opprinnelige forfatter. For å kalle dette samfunnskritikk er i beste fall språklig uforsvarlig. Kronikken åpner med en solid bredside mot Ari Behn som virker så malplassert og umotivert at det er rent utrolig. At forfatteren ønsker å rette kritikk mot prinsessens rolleblanding i sitt alternative engasjement drukner helt. Igjen sitter jeg med et inntrykk av at forfatteren selv ønsker oppmerksomhet, og dermed skyter med grovt kaliber i retning et emne som gjennombelyst og overanalysert av langt bedre kritikere enn ham selv. Når han i tillegg som en forurettet liten unge ringer Dagbladet for å sladre når Behn har gitt ham svar på tiltale, synes det hele å bli mer tragisk enn komisk for nevnte kronikkforfatter. Og hvem er det da som best kan beskrives som «hoffnarren»? God helg.

 22. Synd at de allerede har spilt inn Senkveld Erik, for der hadde du vært en selvskreven gjest sammen med alle de andre realitystjernene.

 23. Endelig en person som har mot og integritet til å kritisere det »moderne» norske kongehuset, og dets mildt sagt aparte medlemmer. Men jeg er meget pessimistisk med tanke på å få avviklet denne ydmykende seigpiningen som disse slottsfolka gir oss. Slottsfolka har skaffet seg et solid nettverk hos makteliten i landet, bl.a hos regjeringsmedlemmer som også bevilger dem gullkantede skattefrie apanasjer. Vi eks-monarkister og republikanere får bare vente på et opprør a’ la det som skjer i araberlandene der folket vil ha bort sine overpriviligerte gallionsfigurer med sugerøret ned i oljefondet.
  La Harald bli den Siste

 24. Hey man, du har trukket Ari Behn inn i en kritikk av «alternativbevegelsen» som hans kone representerer. Kan ikke se at Ari Behn i særlig grad har vært deltagende her. Dersom man ser bort ifra en humoristisk tilnærming i serien Ari og Per.

  Han ble vel forbanna for at du dro ham inn i dette. I tillegg kritiserer du et teaterstykke han har skrevet som du ikke engang har sett. Så vidt jeg vet fikk det ok kritikker og trekker nå ganske bra med publikum. (Godt billettsalg i følge mediene). Du argumenterer med at du hadde behov for en tabloid hook å henge saken på. Javel, hvorfor det? Var ikke argumentene dine gode nok? Det blir som om at jeg dersom jeg ønsker å skrive noe om deg trekker inn din mor. Hvorfor skal jeg gjør det? Fordi «jeg vet hvordan mediene fungerer»?

  Jeg tror at du er oppriktig i din kritikk av dette alternativvåset og jeg har selv en positivistisk tilnærming til virkeligheten.

  Tappen du gjør, eller mer riktig, der du driter deg ut, er i måten du velger å bygge opp en argumentasjon. Du går i personangrepsfellen og det kler deg, for å si det forsiktig, svært dårlig. Og det gjør det fordi du ikke behersker dette retoriske grepet. Det oser bare misunnelse og bitterhet av teksten din.

  I mine øyne er det således du som kommer dårlig ut her, og ikke ekteparet fra Lommedalen.

  Og det å ende opp som en nyttig idiot for disse to var vel det siste du ønsket.

 25. Synes det er helt latterlig at en mann på din alder driver med mobbing. VG skriver side inn og side ut om hvor mye mobbing som foregår i skolene, men er det virkelig noe rart? De har vokst opp med at folk blir både mobbet og «kritisert» som du så fint kaller det. Har det noen gang slått deg at det er sånne som du, som «kritiserer» andre som setter forbilder for unge mennesker, og deretter tror det er helt normalt? Greit nok, det er jo ikke fysisk mobbing du driver med, men ord kan såre minst like mye om ikke mer.
  Dessuten, synes ikke du kan kalle det du skriver «kritikk» heller, for det er KONSTRUKTIV kritikk folk lærer av, ikke denne usaklige kritikken hvor du blant annet blander inn Ari’s skuespill. Hva i alle dager har det å gjøre med Märtha’s engleskole å gjøre? Har du vært der selv? Hvem er du til å dømme da?

 26. Flott kronikk Lundesgaard,her kommer den ærlige,rettfrem sannheten ut.Ari er den STØRSTE AFFEKTERTE JÅLEBUKK SOM VANDRER I TO SKO. PR KÅT,SOM HAR FÅTT KONGEHUSET NED I GRØFTA,KONGEHUSETS FALL HAR ALLTID VÆRT TILSTEDE,MEN NÅ ER DET ENDELIG.MÆRTHA ER EN TOTALT FORVIRRET APEKATT HUN OGSÅ,DE SOM LAR SEG LURE TIL OG BETALE KR.30.000 FOR ENGLESNAKK KAN BARE HA DET SÅ GODT,

 27. Veldig viktig tema i kronikken. Både bruken av prinsessetittel og disse ulike alternative retningene. Märtha burde ikke lengre vært en del av Kongehuset – hun burde sagt fra seg både dette og prinsessetittelen. Rett og slett fordi det hun driver med er for kontroversielt. Det å kritisere et medlem av kongehuset – og en teaterforfatter – er ikke det samme som å å kritisere en hvilken som helst privatperson, så den sammenligningen går ikke. Et medlem av Kongehuset kan ikke drive med hva som helst – i alle fall ikke uten å påføre Kongehuset og nasjonen skade. Tenk om hun hadde blitt en ihuga rasist, eller gått i bresjen for noe annen faenskap. Hadde det også vært greit? Selvsagt ikke.

  Når det er sagt, så synes jeg kronikken er altfor tabloid. Og det å trekke den selvhøytidelige tomsingen Ari Behn inn er strengt tatt en avsporing. Og at han ringte deg – tja – nokså tullete men heller ingen stor sak. Men fint for deg å kunne være Forurettet. Unner deg det!

 28. Alle skjønner vel at skytselen mot Ari har et mål, nemlig å få oppmerksomhet. Det har han klart. Når det gjelder det intellektuelle nivået mellom Behn vs Lundegaard vil jeg påstå at sistnevnte vinner kampen by far, jeg synes han har et veldig godt poeng, og jeg har lenge irritert meg grenseløst over at en representant for kongehuset kan holde på slik uten at det reageres. Det finnes sikkert mer mellom himmel og jord enn hva vi vet, men la nå ikke våre fremste representanter fronte dette, da vil vi ha saklighet og vitenskapelige bevis i så måte 🙂 Takk Lundesgaard, jeg lo meget godt!

 29. Når Ari ringer og skjeller deg ut, blir det fremstilt som at han har «mistet kontrollen», og ikke at du faktisk skrev en teit kronikk… Det er Ari som oppfører seg som en ekte mann her, og ringer deg direkte når han har noe å si deg. Du er sjokkert hvorfor Ari ikke vil gå ut offentlig og snakke til deg istedet. Hvor barnslig hadde dét vært? Det er ikke sånn vi vil ha det.

 30. Lundesgaard, er du en feig mann?

  Hvordan kan du angripe noen verbalt for at de tror på engler, eller for at man tror på noe annet, blomster, bier – hva som helst? Er ditt beste argument at Märtha er prinsesse, og på en måte ikke meningsberettiget, hvis hun har ideer utenfor A4?

  Når du angriber Ari og hans bedre halvdel gjør du ikke noe heroisk eller oppsiktsvekkende. Märtha har jo blitt kritisert for sine meninger og form helt siden «heste-perioden» og frem til «engle-perioden» – og Ari, ja Ari har blitt kritisert helt siden «Trist som faen» og frem til han «stjal» Prinsessen. Antakelig visste du at med kronikken, ville du få mange klapp på skulderen av dine kollegaer i den mediale «ånds-elite» – samt fra folk flest.

  Jeg liker Ari, at han til tider er svulstig og larger than life… hva er problemet med det – er det ikke plass til dette. Det jeg liker best med Hr Behn er at han faktisk tørr å gutze, han har «baller» nok til å mene noe – selv om han vet budskapet ikke er populært!

  Mitt inntrykk av deg Lundesgaard er at du er litt feig! Du skriver kalkulert om noe du vet du vil få «kred» for av dine likesinnede, dvs dine kollegaer og folk flest.

  Det dufter ikke noe Pulitzer materiale av deg Lundesgaard! Ikke enda.

 31. ALT du skriver gjenspeiler at ditt egentlig motiv er selv å høste oppmerksomhet. Og ut fra hva jeg har lest på denne siden synes jeg du møter deg selv i døren x antall ganger.
  Du fremstår som en sur 10-åring (ref «tåle kritikk»? Stikker ikke du deg frem?) over at Ari har tatt til motmæle. Du trekker frem at Ari er «selvsentrert», samtidig som du plasserer deg selv på en «høy trone» med råderett over hva som er akseptabel kommunikasjonsform. Herregud da, det er 2011. Get over it.

  Jeg er flau på dine vegne… og du bare plasserer prikken over i’en når du gjør et nummer ut av å presisere, i en riksdekkende avis, at du «har lang utdanning». Haha. Klovn.

 32. Enig med Reppen-Gelseth. Dårlig skrevet kronikk, blir flau av å lese den. Ari har så rett så rett, du er en lettvekter som slenger med leppa, kommer veldig godt frem av telefonsamtalen. Har aldri hørt om deg før, virker som om det eneste du har gjort er å ta en mastergrad og skrevet innlegg om alternativ medisin som passer bedre inn på VG Diskutér. Måten du trakk inn Steinerbevegelsen, var det også for å selge saken til avisene? Det var ganske lølz. Her er det litt for mye semsket skinnjakke, retro-briller og hobbyfotografering, og litt for lite… tyngde (som Ari Behn ville ha sagt det). Litt for mye fest og mote, og litt for lite politikk! haha.

 33. Sjelden jeg lar meg provosere men dette lukter bare oppmerksomhet. Kroniken er dårlig skrevet og forsvaret ditt henger ikke på greip. Ari Behn skulle aldri gitt deg denne oppmerksomheten. Du fremstår som en lite hyggelig person full av misunnelse. Æsj, er følelsen jeg sitter igjen med etter å ha lest dette skvipet.

  Olaf

 34. Skam deg, mann! Jeg hadde aldri hørt om deg før, og vil heller aldri høre om deg igjen, for dette er mobbing, – mislykket sådan, for det faller tilbake på deg selv. Ari tør å konfrontere deg ansikt til ansikt, du svarer med å legge på og løpe til tusentipset fordi du tror du har et scoop. Håper for din del at du raskt innser din flause, og ringer Ari med en beklagelse. Ser også at du skryter av din nyerværvede berømmelse på fb. Dette bør du fjerne, og gå i tenkeboksen hva gjelder hvordan du vil fremstå offentlig, og hvordan du kan bidra til offentlighetens beste i fremtiden. Egoer har vi nok av.

  • Arild er en feig wannaber bohem som kun har det i kjeften…

   Trass i at bloggen eies av noe så motbydelig som en politikerspire, så er Ari kun en hoffklovn som tror i likhet med alle hans droner at ytringsfrihet kun gjelder for småkeisere uten klær…

   Dessuten var blogforfatteren altfor SNILL ovenfor hoffnarren….

 35. Som en lydig konsument holder jeg nå retten til å enten pipe eller applaudere.

  BUuuuuuuuuu! Du skriver som et Ikea-bord!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s