Home

Mosseveien er blitt nedprioritert i Oslo-pakke 3 og utsatt til neste tiår. Planene må opp igjen av skuffen.

Av Stein Nordbø, Søndre Nordstrand Høyre og Erik Lundesgaard, Gamle Oslo Høyre

Strekningen fra Fiskevollbukta til Loenga og Oslo Sentrum er kommet i bakevja i prioritering av samferdselprosjekter i Oslo-regionen. Flaskehalsen inn til Oslo sentrum må løses en gang i fremtiden. At strekningen nå er nedprioritert er en skandale. De samfunnsøkonomiske effektene av ny vei og togstrekning her, vil være enorme, da dette er proppen for person- og godstrafikk inn i Norge fra kontinentet.

Når første etappe av dobbeltspor mellom Ski og Oslo til Hauketo nå bygges, så er spørsmålet om ikke man bør slå sammen en ny Mossevei med den siste etappen av dobbeltsporet mellom Hauketo og Oslo Sentrum. Legger man tog og vei i en felles tunnel under Nordstrands-platået med inngang ved Haukto og tilkobling ved trafikk og- togmaskinen i Bjørvika, kan vi slå to fluer i en smekk. Mosseveien langs fjorden frigjøres som flaskehals, og kan gjøre om til en trivlig lokalvei, som åpnes opp mot sjøen. Samtidig begrenses forensningen og person og gods-trafikk inntil Oslo, effektiviseres. Det er god samfunnsøkonomi og god miljøpolitikk.

Et av de store utfordringen for godstrafikken på bane i dag er kapasiteten. Et slik nytt dobbelspor i tunnel i kombinasjon med en avstikker til Alanbru-terminalen, vil øke kapasiteten av godstransport inn til Oslo, og i så måte også distribusjonen av varer til resten av landet. Hele Norge er tjent med at Mosseveien får en endelig løsning.

Debattinnlegg på dittoslo.no 19 februar, 2011.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s