Home

I går kveld ledet jeg en debatt om kriminalitet i Oslo i regi av Gamle Oslo Høyre på utestedet Dattera til Hagen.

I panelet satt byråd Stian Berger Røsland og stasjonssjef ved Grønland politikammer Kåre Stølen.

Stølen innledet om utfordringene de står overfor i Oslo spesielt, og hvordan kriminaliteten i Oslo og Norge i stadig større grad er blitt profesjonalisert. Han fortalte blant annet om utfordringene politiet har knyttet til salg narkotika av organiserte kriminelle som urettmessig søker asyl og skjuler sin identitet, noe som er svært ressurskrevende både for politi og UDI. Han kunne også bekrefte at inntrykket av at de i større grad har prioritert gatepatruljering det siste året. Stølen understreket også at politiets kanskje viktigste oppgave er forebygging. Å forebygge kriminalitet blant ungdom, sparer samfunnet mye penger. På et konkret spørsmål fra Oslo Høyres Maren Malthe-Sørenssen om hva Stølen ville brukt en tenkt økt bevillning på 100 millioner på, svarte han kontant flere politifolk. Nok politifolk er politiet største ufordring i Oslo, sa Stølen.

Byråd Berger Røsland snakket i sitt hovedinnlegg om samarbeidet med Oslo politiet i det kommunale politirådet. Han understreket også at kritikken som har kommet mot  i Oslo de senere årene, blant annet fra Riksrevisjonen, er noe uberettighet i den forstand at Oslo befolkning har økt og øker kraftig uten bevillingene til politiet har økt nevneverdig. I så måte gjør politiet i Oslo en god jobb. Berger Røsland snakket også om byens utfordringer med de åpne rusmiljøene, og mente at å gjøre noe med det til dels svært omfattende narkotika-salget i Oslo sentrum, først og fremst handler om politisk vilje. Ikke før det er enighet i bystyret og i Stortinget om hvordan man skal håndtere disse rusmiljøene vil man kunne gjøre noe med disse miljøene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s