Home

I kveld ledet jeg en debatt i regi av undertegnede og Gamle Oslo Høyre om byutvikling. Les referat og se foto.

Utgangspunktet var en artikkel av Dr. i urbanisme Erling Dokk Holm om at ingen norsk politikere tar den massive befolkningsveksten i Oslo-regionen på alvor. Les artikkelen her.

Verken byråd Bård Folke Fredriksen (H) eller nestleder i byutviklingskomitéen Tone Tellevik Dahl (Ap) følte seg truffet av kritikken. De begge var imidlertid enig om at både kommune- og fylkesinndelingen i regionen har sine utfordringer og delvis er en brems for en positiv og fornuftige utviklingen av regionen innen både kollektiv transport og fortetting. Tellevik Dahl fremhevet kilmaaskpektet med å satse på velfungerende offentlig kommunikasjon fra ytterpunktene til sentrum. Folke Fredriksen pekte på utvikling og fortetting av knutepunkter rundt i regionen, samt den massive utbygningen av Oslo sentrum. Dokk Holm mente derimot at Oslo kommune burde anektere kommunene rundt og at Akershus burde innlemmes i Oslo, slik at man får store nok politiske enheter for å håndtere spørsmålene uten lokale konflikter ved kunstige kommunegrenser. Det ble imidlert avvist av byråden som urealisitisk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s