Home

Kjære alle sammen,

Jeg er Erik Lundesgaard og har siden november i fjor sittet i styret i Gamle Oslo Høyre.

Det er blitt sagt mye jeg er enig i her i kveld. Men det jeg har tenkt mest på de siste dagene er Helsedirektoratets nye holdningskampanje:

”9 av 14 kvinner opplever uønsket adferd ved egen omsorg.”

Pause. Latter.

For de av dere som ikke tok den, var dette altså en parodi på myndighetenes holdningskampanjer av Bård Tufte Johansen og Harald Eias i talkshowet Storbynatt, som gikk tirsdag. De gutta har en egen evne til å ta å harselere med de merkverdige tingene myndighetene i Norge driver med.

De merkeverdig tingene myndighetene driver med var grunnen til at jeg meldte meg inn i Høyre i 2006. Jeg hadde da startet et aksjeselskap og var rimelig sjokkert over mindre næringsdrivendes dårlige kår i Norge, spesielt den direkte meningsløse revisjonsplikten for mindre aksjeselskaper. Siden den gang har jeg kastet bort over 100 000 kroner på revisjon.

De merkverdig tingene myndighetene hadde jeg også opplevd i Bærum, hvor jeg vokste opp. Der ble Kolsås-banen lagt ned i mange, fordi Fylkeskommunen, Bærum kommune og Sporveien kranglet om hvem som skulle betale for opprustning av banen.

Jeg har siden tenårene vært politisk interessert og elsket å diskutere politikk, noe sikkert mange har registrert med mine mange innlegg og kronikker i avisene. Og jeg har nylig erfart at ikke alle i partiet er enige med meg i alt. Så da jeg meldte meg inn i partiet, var det et resultat av at jeg synes man må ta konsekvensen av sine meninger. Det blir på lang sikt liksom for enkelt å mene mye uten å være medlem i et parti.

I Oslo er jeg spesielt opptatt av nærings- og byutvikling, samt kriminalitetsbekjempelse som mange andre her i kveld. I likhet med mange av de andre kandidatene har også jeg førstehånds kjennskap til kriminalitet i Oslo. I gata jeg bor i har det i perioder vært mye dealing av khat. Da en av nabo ringte til politiet for å få dem til å gjøre noe med det fikk hun beskjed om at ”slik må du regne med når du bor på Grønland”. En by med et politi som agerer slik har ikke jeg lyst til å bo i. Det vil jeg gjøre noe med.

Takk for oppmerksomheten!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s