Home

Se foto og les om mitt møte statsminister Fredrik Reinsfelt i Stockholm.

Denne weekenden har jeg fått følge Moderaternes valgkamp i Stockholm . Alliansen på borgerlig side med statsminister Fredrik Reinfelt i spissen ligger an til å vinne valget foran de rødgrønne og Mona Sahlin. Vinner Alliansen er det første gang etter den andre verdenskrig at en borgerlig regjering blir sittende i to perioder. Genistreken fra Moderaternes side er at de har brandet seg som Nya Moderaterne med høy troverdighet innen arbeidslivspørsmål. Arbeidsledighet og lavkonjunktur er de store sakene i denne valgkampen. Alliansens skattelettelser på blant annet lønnsinntekt, samt det mye omtalte RUT-avdraget, har stimulert arbeidsmarkedet. Moderaterne er blitt det nye arbeidspartiet under parolen «Bara ett arbetarparti kan fixa jobben».

Over: Jeg skuer utover staden ved den svenske Riksdagen.

Under: Statsminister Fredrik Reinfeldt på folkemøte i Täby, hans hjemby.

Under: Her er jeg i politiske samtaler med Reinfeldt.  Jeg spurte Fredrik om han kunne tenke seg å bli statsminister i Norge også, eventuelt om han kunne tenke seg å være president i et pan-skandinavisk rike. Han var ikke fremmed for tanken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s