Home

Justisminister Knut Storberget beskylder meg i Aften 12 mai for å svartmale og skape unødig utrygghet i Oslo. Dette er sludder.

Jeg beskriver situasjonen, slik den er, og faktisk slik den oppfattes av mange beboere i sentrale deler av Oslo. Det er ikke å skape utrygghet å kalle en spade for en spade.

Jeg stiller deg spørsmålet, Storberget: Hvordan kan åpenlyst narkotikasalg på Grünerløkka og Grønland foregå år etter år uten at politiet klarer å gjøre noe med det?

Folk i disse områdene er lei, og det går på tiliten til politiet løs, fordi de ikke gjør noe med det. Og her er løsningen åpenbar: Politiet må slutte å råne rundt i bilene sine. De må komme seg ut til fots. Vi må få et nærpoliti, som har gatekred og kjenner folk og områdene de er. Slik kan man også drive etterretning overfor den internasjonale kriminaliteten som narkotikasalg faktisk er.

Det er flott at Oslo politiet har tatt tyveribander, og at innbrudd- og vinningskriminaliteten har gått ned, men fremdeles er statistikken for Oslo lite å skryte av.

Andelen saker som henlegges på grunn av sakbehandlingskapasitet i Oslo er for høy. Det er flott at andelen politifolk er på vei opp er, men historisk er bemanningen dårlig. Hvorfor var det i 1987 1195,8 dagsverk på 70 vaktsett, mens det i 2007 var 681 dagsverk på 84 vaktsett? Hvorfor var det dobbelt så mange politifolk i patrulje i 1987 som i 2007?

Selvfølgelig er kriminaliteten blitt mer kompleks, men behovet for patruljering i gatene og politifolk må være større i dag, enn i 1987. Utviklingen av politiet i Oslo har gått feil vei. De trenger bedre utstyr, bedre kunnskap om informasjonshåndtering, bedre organisering og bedre håndlag med folk. Hva har du tenkt å gjøre med det, Storberget?

Innlegg i Aften, 20 mai, 2010

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s