Home

Ferske tall fra SSB viser at justisminister Knut Storberget svikter Oslo.

Etter fem år med Storberget har politistyrken i Oslo blitt svekket med 160 årsverk fra 2005 til 2008. I samme periode har politiet fått 1,8 milliarder i økte bevilgninger. Oslo har fått den største økningen, men likefullt det største kuttet i antall årsverk.

De senere årene har den synlige kriminaliteten i Oslo eksplodert. Langs Akerselva og på Grünerløkka, kan man knapt bevege seg uten å bli tilbudt narkotika fra urettmessige asylsøkere. På Grønland skjer Khathandelen åpenlyst. Dette er første linje i internasjonal kriminalitet, og har foregått i så mange år nå at jeg mistenker at politiets strategi er å la det være der, for å ha kontroll med handelen.

I tillegg er antall henleggelser av saker i Oslo enormt. I Oslo er det i liten grad rasjonelt å anmelde et tyveri, innbrudd eller voldssaker selv med kjent gjerningsmann. Saken blir som regel henlagt uten etterforskning.

Selv opplevde jeg i 2008 et overgrep mot min eiendom med kjent gjerningsmann. Jeg fikk aldri noe svar på anmeldelsen og måtte følge opp saken selv. Svaret var at saken høyst sannsynlig ble henlagt, men noe formelt svar har jeg aldri fått. Det var kanskje ikke så rart for i Oslo gikk andelen saker henlagt på grunn av saksbehandlingskapasitet opp fra 25% i 2004 til 58% 2007.

Det synes som om moderniseringen av offentlige virksomheter som skattmyndighetene, NAV og UDI har gått Politidirektoratet hus forbi. Politiets nettsider er amatørmessig, deres image og kommunikasjonsstrategi vilkårlig. I tillegg må deres saksbehandlingskapasitet være blant de dårligste i offentlig virksomhet i Norge.

Politiet Fellesforbund roper alltid om høyere lønn. Spørsmålet er om de ikke må gjøre jobben skikkelig før de krever mer. Storberget må innse at Oslo er et særtilfelle. Oslo politiet trenger mer midler, bedre utstyr og hjelp til å bedre organisasjonen.

Innlegg i Aften 28 april, 2010.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s